Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του ΟΑΣΘ

ΠΗΓΗ 902.gr Δημοσίευση: Πέμ, 25/09/2014 - 13:48Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 25/09/2014 - 13:49
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, αντιδρώντας στην αύξηση των εισιτηρίων που θα ισχύσει από την 1η του Οκτώβρη.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μαθητές των ΕΠΑΛ του Ευκλείδη που από χθες έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος.
Όλοι μαζί, απαίτησαν μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50%, και δωρεάν μεταφορές για άνεργους, μαθητές και φοιτητές. 
Επίσης απαίτησαν να μην μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων του Οργανισμού, να μην περικοπούν τα δρομολόγια, σύγχρονα και ασφαλή λεωφορεία. 

Κάλεσαν το λαό να παλέψει για δημόσιο ΟΑΣΘ, για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών που θα λειτουργεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το επιχειρηματικό κέρδος.
Στη διάρκεια της κινητοποίησης, απαίτησαν και πέτυχαν το σβήσιμο προστίμων που είχαν επιβληθεί σε άνεργους, μαθητές και φοιτητές επειδή δεν είχαν χρήματα να πληρώσουν το εισιτήριο.
Μίλησαν εκ μέρους της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, ο Κώστας Ηλιού, εκ μέρους της Επιτροπής Ανέργων Κέντρου η Ελένη Δρούγκα, εκ μέρους της επιτροπής ανέργων του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Κώστας Δαφνομήλης και ο Αριάν Βαγγέλης, πρόεδρος του 8ου ΕΠΑΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου