Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ του 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ

Την  Παρασκευή 26-9- 2014 πραγματοποιήθηκε η 3η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Θέρμης με θέμα το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο.
Από τις τοποθετήσεις που έγιναν προέκυψε ότι:
Ø     Το οικονομικό κόστος της μεταφοράς των μαθητών γίνεται δυσβάσταχτο και σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις των γονιών γίνεται αδύνατη πλέον η μεταφορά των παιδιών τους στο σχολείο.
Ø     Τόσο η προσέλευση όσο και η αποχώρηση των μαθητών από το γυμνάσιο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη καθώς δεκάδες αυτοκίνητα μεταφέρουν τα παιδιά σε ένα δρόμο πολύ στενό, ενώ ταυτόχρονα προκαλείται συνωστισμός από μαθητές που περιμένουν.
Ø     Πολλά παιδιά 12, 13 ετών είναι αναγκασμένα να διανύουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια σε απομακρυσμένες περιοχές, προκειμένου να πάρουν αστική συγκοινωνία θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.
 Κυβέρνηση και Περιφέρεια είναι υπόλογες απέναντι σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες καθώς όχι μόνο δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά στην ουσία επιδιώκουν να φορτώσουν ακόμη ένα βάρος στην πλάτη των γονιών και να κάνουν ατομική υπόθεση του καθενός τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία τους. Σε μια περίοδο μάλιστα που το εισόδημα των νοικοκυριών έχει συρρικνωθεί δραματικά.
Η μεταφορά των μαθητών είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω οι γονείς δηλώνουμε πως αδυνατούμε πλέον να μεταφέρουμε τα παιδιά μας οι ίδιοι στο σχολείο.

Την Τετάρτη 1-10-2014 προχωράμε σε παράσταση στην Περιφέρεια

      Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια
  • Να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να μπούν τα δρομολόγια που απαιτούνται χωρίς καθυστέρηση
  • Αποκλειστική δημόσια και ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών
  • Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών για τη μεταφορά των παιδιών τους 
  • Μέχρι να λυθεί το πρόβλημα να μην μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών
  Το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση είναι αδιαπραγμάτευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου