Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Αγροτικό συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου)

Με εντατικούς ρυθμούς οι αγρότες προετοιμάζουν το συλλαλητήριο στην «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, που αποφάσισε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων, αύριο Σάββατο 1 Φλεβάρη κι ενώ παραμένουν παρατεταγμένα στις πλατείες των χωριών της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών τα τρακτέρ τους. 

Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Συνέντευξη Τύπου από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.


Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο, προκειμένου να εκφραστεί μαζικά η καταδίκη στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ απηύθυνε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη. Τόνισαν ότι από τη Δευτέρα, θα στηθούν μπλόκα παντού, ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική. Τα σημεία των μπλόκων θα αποφασιστούν από τους αγρότες σε κάθε νομό.

Στη συνέντευξη, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μίλησαν ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, ο Γιάννης Βάγγος από το μπλόκο Κάστρου Βοιωτίας, και οι Χρήστος Κάμτσης και Παναγιώτης Γιώγας από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας.

Παρουσίασαν τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών, κατήγγειλαν ότι οι αγρότες σέρνονται σε δίκες όπου τους επιβάλλονται ποινές τόσο για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις όσο και για τα χρέη τους στις τράπεζες. Παράλληλα υπογράμμισαν ότι η περιβόητη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για τα «κόκκινα δάνεια» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών και στην ουσία ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας Πειραιώς. Τόνισαν ότι με την ΚΑΠ της ΕΕ, προωθείται ακόμη πιο βίαια το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, που σπρώχνεται στην ανεργία και την εξαθλίωση, για να προχωρήσει η συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγάλων ώστε να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι.

Καλέσματα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

Την αγωνιστική τους αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των αγροτώνπου βγαίνουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματα τους στους δρόμους, στις πλατείες των χωριών δίνοντας μια ακόμα σκληρή μάχη ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των μονοπωλίων εκφράζουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ. Καλούν τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων. (Διαβάστε εδώ την κοινή ανακοίνωση) 
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων δηλώνει: «Να μη λείψει κανείς από το συλλαλητήριο. Όλοι στους δρόμους του αγώνα. Στα μπλόκα της αγροτιάς θα κριθεί το δίκιο». (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων)
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ απευθύνει κάλεσμα στη φτωχομεσαία αγροτιά να ανταποκριθεί μαζικά και υπερήφανα στο κάλεσμα της πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών Μπλόκων και να συμμετάσχει από κάθε περιοχή της χώρας στο αγωνιστικό συλλαλητήριο στην «AGROTICA». (Διαβάστε εδώ το κάλεσμα της ΠΑΣΥ)
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στους εργάτες και τις εργάτριες, τους υπάλληλους, τους άνεργους και τους απλήρωτους, τους συνταξιούχους, τους νέους, να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το συντονιστικό των μπλόκων των αγροτών, με την ευκαιρία της έκθεσης «Agrotica». (Διαβάστε εδώ αναλυτικά το κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ).

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Νομού Θεσσαλονίκης τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών χαιρετίζει και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο γάλα, τα ποτά και τα τρόφιμα. 

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και οι εργαζόμενοι του κλάδου δηλώνουν συμπαραστάτες και αλληλέγγυοι στον αγώνα τους τονίζοντας ότι «Η ζωή χιλιάδων οικογενειών αγροτών-κτηνοτρόφων χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Η αιτία είναι η πολιτική της Ε.Ε που στηρίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ο στόχος είναι να φύγουν από το χωράφι και το κοπάδι χιλιάδες, για να συγκεντρωθεί περισσότερο η γη και η παραγωγή στους μεγαλοτσιφλικάδες και στα μονοπώλια του κλάδου.

Ο αγώνας της φτωχής αγροτιάς είναι κοινός με τον αγώνα των εργαζομένων. Στον κλάδο παλεύουμε να μην περάσουν το πετσόκομμα των μισθών, οι απολύσεις, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, να υπογραφούν ΣΣΕ που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Ο κοινός εχθρός μας είναι τα μονοπώλια, η Ε.Ε, η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η λαϊκή συμμαχία των εργατών-αγροτών, για να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο που θα συγκρουστεί και θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων.Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε. Το σύνθημα όλοι για έναν και ένας για όλους αφορά όλους μας. ΕΡΓΑΤΕΣ  - ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου