Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση: Αλληλεγγύη στους απεργούς της Coca Cola - Καμιά απόλυση!

Αλληλεγγύη στους απεργούς της Coca Cola.
Καμιά απόλυση.
Όλοι για έναν ένας για όλους.

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης καταγγέλλει την εργοδοσία της Coca Cola-3Ε που κλιμακώνει την επίθεση της στους εργαζόμενους και πριονίζει παραπέρα την παραγωγική βάση της περιοχής μας και της χώρας μας. 
 
Μετά την μεταφορά του κύριου έργου του εργοστασίου της περιοχής μας στη Βουλγαρία και δεκάδες απολύσεις τα προηγούμενα χρόνια, προχωρά με ωμό και κυνικό τρόπο στην απόλυση ακόμη 33 τουλάχιστον εργαζομένων διαλύοντας και το τμήμα διανομών της επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα κερδοφόρο όμιλο, που σε συνθήκες κρίσης έχει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετήσια κέρδη, βγαλμένα από την εκμετάλλευση των εργαζομένων που πετάει σήμερα στο δρόμο, αλλά και όλων των εργαζόμενων της χώρας. Οι κυνικές κινήσεις του καθορίζονται από την άπληστη δίψα για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία, μέσα από την μεγαλύτερη μείωση του εργατικού κόστους.

Για τη βάρβαρη αυτή επίθεση της η εταιρία στηρίζεται στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της τρόικα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Που απελευθερώνουν τις απολύσεις, τσακίζουν τους μισθούς, διευκολύνουν με κάθε τρόπο την κίνηση των κεφαλαίων. Στηρίζεται στην συνθήκη του Μααστριχτ που διασφαλίζει την απόλυτη ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών. Αυτές τις συνθήκες αξιοποιεί όπως εξάλλου και ένα σωρό άλλες εταιρίες ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα και την περιοχή μας για να γιγαντώσει παραπέρα την κερδοφορία της.

Αυτή η πολιτική και ο δρόμος ανάπτυξης, που οδηγό τους έχουν τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, πλήττουν βάναυσα το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Η ανεργία αγγίζει το 30%, οι απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα παίρνουν την μορφή χιονοστιβάδας, το εισόδημα των εργατοϋπαλλήλων, των αυτοαπασχολούμενων των φτωχών αγροτών, των συνταξιούχων εξανεμίζεται συνεχώς και περισσότερο, η άγρια φοροληστεία και τα χαράτσια γίνονται ανυπόφορα, οι κατασχέσεις απειλούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, η κατεδάφιση όποιας κατάκτησης έχει απομείνει σε υγεία, πρόνοια και παιδεία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Κανείς να μην ξεγελαστεί από την αισχρή προπαγάνδα της επιχείρησης που την ίδια στιγμή που απολύει δεκάδες εργαζόμενους, προσπαθεί να ξεπλύνει την κοινωνικά εγκληματική πολιτική της, βάφοντας ορισμένα σχολεία με λίγα ψίχουλα από τα τεράστια κέρδη της που βγήκαν από τις πλάτες των εργαζομένων, αξιοποιώντας για το ρόλο της πλύστρας ορισμένες πρόθυμες δημοτικές αρχές του νομού και τον μηχανισμό της διαφήμισης.

Καλούμε τους εργαζομένους της περιοχής:
  • Να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αγωνιζόμενους εργάτες.
  • Να γυρίσουν την πλάτη τους στη βρώμική προπαγάνδα της εταιρίας.
  • Να παλέψουν:
-Ενάντια στις απολύσεις στο εργοστάσιο, στην παραγωγική απαξίωση της περιοχής μας.
-Ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης και εξέλιξης της κοινωνίας που την γεννά.
  • Να ανοίξουν με την πάλη τους το δρόμο για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που:
- θα αξιοποιεί όλες τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της περιοχής
-οι εργαζόμενοι τα λαϊκά στρώματα συνολικά, θα είναι αφέντες του πλούτου που παράγουν. 

Λαϊκές Επιτροπές Δήμου Θέρμης (Θέρμη, Μίκρα, Βασιλικά).
2/10/2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου