Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση-καταγγελία για την τραμπούκικη φασιστική επίθεση χρυσαυγιτών στα Βασιλικά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ(Βασιλικών, Θέρμης, Μίκρας) 

Οι λαϊκές επιτροπές του Δήμου Θέρμης (Θέρμης,  Βασιλικών, Μίκρας) καταδικάζουμε την φασιστική ρατσιστική επίθεση με απειλή όπλων εναντίον μεταναστών, το Δημοτικό Διαμέρισμα των Βασιλικών, από τραμπούκους της «Χρυσής Αυγής».  Είναι ένα ακόμα κρούσμα τέτοιας συμπεριφοράς, που γίνεται γνωστό στην περιοχή μας, λίγους μήνες μετά από αυτό της Νέας Ραιδεστού. 

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στα θύματα της επίθεσης. Χαιρετίζουμε την στάση των κατοίκων των Βασιλικών που με την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους μετανάστες την ώρα της επίθεσης απομόνωσαν και εκδίωξαν τους  θρασύδειλους τραμπούκους, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών. Αποδεικνύεται περίτρανα πως όσοι τόνοι προπαγάνδας και αν πέσουν ότι ο λαός μας δεν ξεχνά τι σημαίνει φασισμός-ναζισμός και πόσο ακριβά τον έχει πληρώσει.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των εγκληματικών στοιχείων. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους, τη νεολαία των Βασιλικών και του Δήμου μας: 

Να  απομονώσουν και να καταγγείλουν το φασιστικό ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» και   τα ρατσιστικά και εγκληματικά στοιχεία της όπου ξαναεμφανιστούν να «δρουν».
 
Να μην ανεχθούν τέτοιες φασιστικές και τραμπούκικες ενέργειες. Όλοι μαζί να εκφράσουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης και των ανέργων στη χώρα μας. 

Να δυναμώσουμε τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους μετανάστες.

Το μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής» την ίδια στιγμή που παριστάνει την φιλανθρωπική οργάνωση, στήνει δουλεμπορικά γραφεία για τσάμπα εργασία των Ελλήνων εργαζομένων,  στηρίζει με κάθε τρόπο την ενίσχυση των προκλητικών προνομίων των βιομήχανων των εφοπλιστών, κάθε τμήματος της πλουτοκρατίας στη χώρα μας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική δύναμη, όπως αυτοαποκαλείται, αλλά στηρίζει με το ρόλο της, ως μαστίγιο του συστήματος, με όλες της τις δυνάμεις, τον δρόμο ανάπτυξης που τσακίζει τα λαϊκά στρώματα για να πλουτίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου