Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

ΕΕΔΥΕ: Καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επίθεση ενάντια στο συριακό λαό

Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις και την κλιμακούμενη επέμβαση στη Συρία, το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει τη συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επίθεση σε βάρος του συριακού λαού. Με πρωταγωνιστές τις ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Τουρκία, Κατάρ και Σαουδική Αραβία, οι οποίες στηρίζουν τους λεγόμενους αντικαθεστωτικούς μισθοφόρους και προκειμένου να δικαιολογήσουν στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας, στήνουν την προβοκάτσια ενοχοποίησης της συριακής κυβέρνησης για τη χρήση χημικών όπλων, που μόλις πριν λίγους μήνες και η "δική" τους Κάρλα ντελ Πόντε απέδωσε στους αντικαθεστωτικούς.
Η ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλων των άλλων υποστηρικτών του Ευρωμονόδρομου και της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας της ΕΕ, είναι τεράστια κι επιβεβαιώνει την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος του λαού της Συρίας.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, συντονισμένα με το υπόλοιπο ταξικό κίνημα, όχι μόνο να είναι σε ετοιμότητα, αλλά να απαιτήσουν πιο μαζικά και μαχητικά:
  • Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κι επεμβάσεις.
  • Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας κι όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Να επιστρέψουν τα ελληνικά στρατεύματα που συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων».
    ΕΕΔΥΕ - ΠΑΜΕ - ΠΣΕ: Διαμαρτυρία στην αμερικάνικη πρεσβεία ενάντια στην επέμβαση στη Συρία:
    Παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν σήμερα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, το ΠΑΜΕ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην επικείμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία.
    Η αντιπροσωπεία των φορέων επέδωσε επιστολή διαμαρτυρίας στον επιτετραμμένο της αμερικάνικης πρεσβείας, στην οποία εκφράζεται η αντίθεση στον επικείμενο πόλεμο κατά της Συρίας που ξεκινούν ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οι σύμμαχοί τους, με τη συμφωνία και της ελληνικής δικομματικής κυβέρνησης, που παραχωρεί για μια ακόμα φορά γη, ύδωρ και αέρα για την πραγματοποίηση των ιμπεριαλιστικών πολεμικών σχεδίων.
    Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την αντιπροσωπεία, η οποία αποτελούνταν από τους Μπάμπη Αγγουράκη, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέα της ΕΕΔΥΕ, Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ και Γιώργο Ποντικό, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, να προσεγγίσει την πρεσβεία. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες, οι αστυνομικοί υποχώρησαν και η αντιπροσωπεία παρέδωσε την επιστολή στον επιτετραμμένο της πρεσβείας.
    Αναλυτικά η επιστολή που επιδόθηκε επισημαίνει:
    «Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει τη στρατιωτική προετοιμασία των ΗΠΑ - Βρετανίας - Γαλλίας για επίθεση κατά της Συρίας, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις με βάση την ατεκμηρίωτη καταγγελία των λεγόμενων "αντικαθεστωτικών" ομάδων.
    Οι κλιμακούμενες εξελίξεις των τελευταίων 2 χρόνων, ραγδαίες τις τελευταίες μέρες με την ενίσχυση των αμερικανικών και βρετανικών ναυτικών δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τη στρατιωτική σύσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με επιτελάρχες από Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Καναδά και άλλων, δείχνουν ότι αρχίζει ο πόλεμος κατά της Συρίας από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
    Το έργο είναι γνωστό. Αλλάζει το πρόσχημα κάθε φορά.
    Στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ οι κυβερνήσεις των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ μιλούσαν για ανθρώπινα δικαιώματα και όπλα μαζικής καταστροφής. Τώρα παρουσιάζεστε ως ευαίσθητοι ανθρωπιστές που αγωνίζεστε για το καλό του συριακού λαού, ενώ το μόνο που σας απασχολεί στην πραγματικότητα -κάτι το οποίο φαίνεται εξάλλου και από τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις σας- είναι τα μερίδια αγορών, ο έλεγχος των πηγών ενέργειας και οι δρόμοι μεταφοράς τους για τα συμφέροντά σας. Είναι η οικοδόμηση της Νέας Μέσης Ανατολής υποταγμένης στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
    Στην κατεύθυνση αυτή "αξιοποιείται" η καπιταλιστική οικονομική κρίση σφαγιάζοντας τις κατακτήσεις, τα δικαιώματα, την ίδια τη ζωή των λαών, ενώ αυξάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες και επεμβάσεις.
    Στην Ελλάδα, οι αστικές κυβερνήσεις και η σημερινή δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ -όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις- έχει ήδη συμφωνήσει με τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια αυτά, με στόχο την "αναβάθμιση" της σφαγής των λαών και το μοίρασμα της λείας. Συμφωνεί στη χρήση της βάσης της Σούδας και του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας για την επίθεση κατά της Συρίας.
    Ο λαός της Συρίας δεν είναι μόνος. Στηρίζουμε το δικαίωμά του, δικαίωμα όλων των λαών να επιλέγουν μόνοι το δρόμο τους χωρίς ξένες επεμβάσεις.
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
    • Τον άμεσο τερματισμό κάθε στρατιωτικής επιχείρησης και κάθε απειλής για χρήση βίας σε βάρος του λαού της Συρίας.
    • Να κλείσει ΤΩΡΑ η Βάση της Σούδας και να μη χρησιμοποιηθεί το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
    • Να κλείσουν όλες οι άλλες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου