Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη (Video)

           

Στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης κατέληξε η μαζική και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. (Δείτε εδώ βίντεο απο το κλείσιμο που έκανε ο Λεωνίδας Στολτίδης πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ Θεσσαλονίκης). Όταν η συγκέντρωση πέρασε μπροστά από το πολυκατάστημα «FOKAS», οι υπάλληλοι του πολυκαταστήματος, που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας και περιφρουρούν μαζικά και αποφασιστικά σήμερα την απεργία, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. (Δείτε εδώ βίντεο απο την πορεία).

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα του Βενιζέλου. Ο χώρος της συγκέντρωσης γέμισε από εργαζόμενους κάθε κλάδου, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, συνταξιούχους, γυναίκες και νεολαία, καθώς κατέφτασαν οι προσυγκεντρώσεις που είχαν οριστεί.

Τη συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Γιώργος Ευθυμιάδης, γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στην «Coca - Cola 3E» και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕEΠ. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Ευρυδίκη Βαφειάδου, απολυμένη σχολική φύλακας, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Φάνης Καρκατζούνης, μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών (δείτε εδώ βίντεο με αποσπάσματα απο τους χαιρετισμούς). Σε διαρκή γενικό ξεσηκωμό κάλεσε από το βήμα της συγκέντρωσης η Σοφία Καλαντίδου, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία τηςΣοφίας Καλαντίδου).

Από το πρωί η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας δόθηκε στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα, όπου μέλη των ταξικών δυνάμεων περιφρουρούσαν την απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου