Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα στους πολίτες της Θέρμης: Δημόσια διαβούλευση για τιμολογιακή πολιτική ύδρευσης και δημοτικών τελών

Η Λαϊκή Επιτροπή Θέρμης, έχοντας εδώ και μήνες ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών και ενημέρωσης του κόσμου για την ανάγκη μείωσης των δημοτικών τελών - για την ανάγκη να πάρει θέση η δημοτική αρχή και να απαντήσει ξεκάθαρα στα αιτήματα των πολιτών - καλεί τους δημότες της Θέρμης να δώσουν το παρόν στη Δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει ο Δήμος.

Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 20.00 μ.μ.  θα διεξαχθεί ανοιχτή συζήτηση – διαβούλευση για την τιμολογιακή πολιτική ύδρευσης με την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης (Καραολή και Δημητρίου, Θέρμη 57001)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • ΜΕΙΩΣΗ των δημοτικών τελών κατά 50% για τα λαϊκά νοικοκυριά και τους αυτοαπασχολούμενους μικροεπαγγελματίες (μικρές επιχειρήσεις) με δίκαια εισοδηματικά κριτήρια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ, του συντελεστή 80% και των παγίων σε ύδρευση και αποχέτευση.
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ δημοτικών τελών για τις ευπαθείς κατηγορίες των συμπολιτών μας (άνεργους,άπορουςπολύτεκνους, ανάπηρους, νεφροπαθείς κλπ) λαμβάνοντας υπ' όψη την περιουσιακή κατάσταση και χωρίς να υπολογίζεται η πρώτη κατοικία.
  • ΠΛΗΡΗΣ κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων διαχείρησης του νερού & των δημόσιων υποδομών διαχείρησης απορριμάτων και της λειτουργίας του.
  • Αντισταθμιστικά, ΑΥΞΗΣΗ δημοτικών τελών στις μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις και ομίλους της περιοχής μας (Τράπεζες, μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ιδιωτικές κλινικές, μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, βιομηχανικές μεγαλοεπιχειρήσεις, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κλπ.)
Να μην πληρώσει ο λαός την κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου